Birsalma leves

4 fő részére

Nehézség:

bonyolult

Beküldte:

hozzávalók

  • csirkeaprólék (csak ez jó hozzá)
  • zöldségek
  • vöröshagyma
  • vegeta
  • birsalma (birskörte jobb)
  • egy evőkanál tejföl
  • egy evőkanál liszt
  • citromlé (ecet)
  • pici cukor ízlés szerint

Elkészítés

Főzünk egy hagyományos húslevest, majd a levét leszűrjük. A birsalmát meghámozzuk, feldaraboljuk és belefőzzük a húslébe. Ízlés szerint savanyítjuk, cukrozzuk, majd liszttel, tejföllel, kis vízzel habarást készítünk, amit a levesbe keverünk. Ha úgy szeretjük, akkor tálaláskor a csirke aprólékot visszatehetjük.

Megjegyzés

Régi, tanyai, falusi étel, a nagyi tanította.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.